Parené buchty

0 297

Pripravte si domáce parené buchty podľa tradičného receptu starých mám.

Na prípravu budeme potrebovať:

400 g polohrubej múky,

100 g celozrnej hrubej múky,

30 g droždia,

1 vaječný žĺtok

400 ml mlieka,

30 g kryštálového cukru,

štipku soli,

10 g masla

Maslo na potretie

POSTUP:

  1. Nutelu na náplň buchiet (alebo lekvár, marhule, broskyne,…)
  2. Mak, orechy, kakao – posýpka na povrch hotových buchiet
  3. Z mlieka, droždia a lyžice cukru spravíme kvások
  4. Keď je kvások hotový pridáme múku, žĺtok, roztopené maslo, soli a zvyšok cukru, vypracujeme cesto
  5. Cesto necháme dobre vykysnúť. Hotové cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát a nakrájame nožom na štvorce veľkosti cca 7×7 cm, naplníme nutelou
  6. Paríme 10 minút
  7. Hotové potrieme rozpusteným maslom, podávame s mletými orechami

Nechýba ani náš video reecept na parené buchty

 

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.