Pripravte si domáce parené buchty podľa tradičného receptu starých mám.
Na prípravu budeme potrebovať:
400 g polohrubej múky,
100 g celozrnej hrubej múky,
30 g droždia,
1 vaječný žĺtok
400 ml mlieka,
30 g kryštálového cukru,
štipku soli,
10 g masla
Maslo na potretie
POSTUP:
- Nutelu na náplň buchiet (alebo lekvár, marhule, broskyne,…)
- Mak, orechy, kakao – posýpka na povrch hotových buchiet
- Z mlieka, droždia a lyžice cukru spravíme kvások
- Keď je kvások hotový pridáme múku, žĺtok, roztopené maslo, soli a zvyšok cukru, vypracujeme cesto
- Cesto necháme dobre vykysnúť. Hotové cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát a nakrájame nožom na štvorce veľkosti cca 7×7 cm, naplníme nutelou
- Paríme 10 minút
- Hotové potrieme rozpusteným maslom, podávame s mletými orechami
Nechýba ani náš video reecept na parené buchty