MAKRÓNKY recept

0 302

Recept na vyborne domace makronky, ktoré su chutné a zamiluje si ich celá Vaša rodinka 🙂

Budeme potrebovať nasledovne suroviny….

CESTO
3 bielky
100 g mandľovej múky
180 g práškového cukru
1 PL kryštalového cukru

KRÉM
250 ml smotana na šľahanie
100 g biela čokoláda
100 g masla

POSTUP PRÍPRAVY:
Bielka s cukrom šľaháme 15 minút nad parou . Sneh vychladíme, pridáme mandľovú múku a opatrne zmiešame. Cukrárskou farbou si cesto nafarbíme na takú farbu, aká nám vyhovuje, stačí pridať pár kvapiek a je to! Pomocou cukrárkeho vrecka striekame na plech. Plech s makronkami necháme 20 minút voľne stáť, pričom niekoľko krát plechom zatrasieme aby sa kolečka zbavili bubliniek, obschli a boli rovnomerne vysoké.
Rúru vyhrejene na 250 stupňov, vložíme plech s makronkami a hned teplotu stiahneme na 120 stupňov, pečieme 13-16 minút

Deň vopred si pripravíme základ na krém – do hrnca dáme smotanu a čokoládou a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Do ďalšieho dňa necháme v chladničke dobre vychladiť. Na druhý deň vyberieme maslo a trochu ho necháme zmäknúť, následne ho ručným šľahačom vyšlaháme do peny a pomály začneme pridávať vychladenú čokoládovú zmes. Následne hotovým krémom naplníme makrónky.

Online recept nájdete aj tu

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.