Nutelový cheescake

0 723

Vynikajúca nepečená tortička plná nutely, ktorou potešíte každý mlsný jazýček. Suroviny uvedené nižšie sú prepočítané na tortovú formu s priemerom 26 cm.

Základ:

3 balíčky bebe keksov

100 g masla

150 g lieskových orieškov

Nutelový krém:

500 g mascarpone

250 ml kyslej smotany

300 g Nutely

Na vrch:

5 kúskov bebe keksov

50 g opečených lieskových orieškov

 

Postup prípravy:

  1. V kuchynskom robote pomixujeme bebe keksy (5 kúskov si odlžíme). Oriešky za občasného miešania nasucho opražíme na panvici (cca 10 minút), následne zbavíme šupky a najemno pomixujeme. Maslo roztopíme a pridáme k pomixovaným keksom a orieškom. Zmes dôkladne rukou spojíme a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme do chladničky stuhnúť, a zatiaľ si pripravíme nutelový krém.
  2. Z mascarpone, kyslej smotany a nutely vymiešame kuchynským šľahačom hladký krém, ktorý natrieme na zákaldnú zmes.
  3. Zvyšných päť kúskov bebe keksov vložíme spolu s 50 g lieskových orieškov do kuchynského robota a jemne zmizujeme. Zmesou ozdobíme tortu, a dáme ju na 12 hodín do chladničky.
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.