Kurací vývar s mrkvou a rezancami

0 507

Vývarová polievočka patrí u našej malej princezničky medzi najobľúbenejšie polievky, preto ju pripravujem vo väčšom množste a po uvarení ju ihneď ochladím a v chladničke mi vydrží bez problémov aj 3-5 dní. Príprava je veľmi jednoduchá, veď posúďte sami.

Suroviny:

200-300 g mäska z domáce kuriatka (môže byť aj s kostičkou)

5-7 menších mrkvičiek

1 menší petržlen

malý kúsok zeleru

petržlenová vňať

domáce rezance

Postup:

Mäso umyjeme, naporciujeme na menšie časti a dáme variť (bez soli). Očistíme mrkvu, petržlen a zeler a vložíme k mäsu. Pridáme umytú petržlenovú vňať a varíme minimálne 2 hodiny (môžeme variť aj dlhšie až kým nie je mäsko úplne mäkké).

Hotový vývar scedíme do hrnca alebo zaváraninového pohára a vychladíme. Zeleninu nakrájame na malé kúsky a tiež odložíme do pohára. Ak sme použili mäsko s kosťou, tak mäsko dáme z kosti dole a nakrájame ho úplne najemno.

Pred podávaním vždy zeleninku ešte popučím vidličkou, mäsko nasekám úplne najemno, domáce rezance taktiež popučím vidličkou a všetko zalejem vývarom.

Chcete si aj vy pripraviť domáce rezance? Postup prípravy nájdete TU.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.