Domáce pečivo

0 19

 

Pripravte si domáce pečivo, či rožky, žemle alebo iné tvary pečiva. Domáce je len domáce, a ak máte doma deti, uvidíte, ako budú pomáhať a potom im bude pečivko chutiť ešte viac, pretože si ho pripravia sami.

Video recept na prípravu nájdete tu: https://youtu.be/8gQgx7aDtmo

Suroviny na prípravu:

200 g hladkej múky,

50 ml plnotučného mlieka,

50 ml vody,

1 PL celozrnej špaldovej múky,

1 lyžička oleja,

15 g droždia,

troška cukru,

20 g soli,

1 vajičko

 

Postup prípravy:

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Pridáme múku, vodu, olej, zhruba polovicu rozšľahaného vajíčka (s druhou polovicou vajíčka natrieme rožky pred pečením) a osolíme. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Počas kysnutia niekoľko krát premiešame. Cesto rozelíme na rovnaké časti (ja som spravila dva rožky a jednu žemličku). Na plech dáme papier na pečenie, rožky sa nám neprichytia a ukladáme hotové rožky a žemle. Potrieme niekoľko krát vodou. Necháme podkysnúť 30 minút. Pred pečením natrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 250 stupňov, vložíme plech s pečivom a teplotu stiahneme na 220 stupňov. Pečieme 10-15 minút.

 

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.