Keďže teraz je v našich horách dostatok hríbikov môžete si z nich pripraviť výborný a rýchly obed. Ak máte v obľube klasické rezne, či vyprážaný syr alebo karfiol určite nepohrdnete ani touto dobrotou. Celá rodinka sa bude zalizovať.
Na prípravu budeme potrebovať (pre 4 osoby):
- 10 stredne veľkých očistených dubákov
- 3 vajcia
- múka
- prezle
- soľ
- olej
POSTUP PRÍPRAVY:
- Hríby dôkladne očistíme a nakrájame po celej dĺžke na 1 cm hrubé kúsky. Do hrnca dáme variť vodu, pridáme 1 ČL soli a necháme prejsť varom. Hríby scedíme a vychladíme.
- Každý kúsok obalíme v trojobale – v múke, vajíčku a prezliach.
- Vyprážame na oleji, podávame so zemiakmi a tatarkou.
Dobrú chuť!