Vyprážané dubáky

0 842

Keďže teraz je v našich horách dostatok hríbikov môžete si z nich pripraviť výborný a rýchly obed. Ak máte v obľube klasické rezne, či vyprážaný syr alebo karfiol určite nepohrdnete ani touto dobrotou. Celá rodinka sa bude zalizovať.

Na prípravu budeme potrebovať (pre 4 osoby):

  • 10 stredne veľkých očistených dubákov
  • 3 vajcia
  • múka
  • prezle
  • soľ
  • olej

POSTUP PRÍPRAVY:

  • Hríby dôkladne očistíme a nakrájame po celej dĺžke na 1 cm hrubé kúsky. Do hrnca dáme variť vodu, pridáme 1 ČL soli a necháme prejsť varom. Hríby scedíme a vychladíme.
  • Každý kúsok obalíme v trojobale – v múke, vajíčku a prezliach.
  • Vyprážame na oleji, podávame so zemiakmi a tatarkou.

Dobrú chuť!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.