Špaldová kaša

0 271

Obdobou klasickej krupicovej kaše je kaša z celozrnnej špaldy. Samotná kaša má chuť po orieškoch, takže určite si ju zamilujú aj vaše detičky. Rozdiel je v tom, že špaldová kaša je oveľa zdravšia a výživnejšia. Obsahuje vlákninu, minerály a vitamíny. Špaldová kaša je veľmi sýta, preto je vhodná na raňajky, či olovrat. Ja ju pripravujem z klasického kravského mlieka, ale môže sa pripraviť aj z mandľového, kokosového či iného mlieka alebo vody.

Na prípravu špaldovej kaše (1 porcia na 1 tanier) budeme potrebovať:
300 ml plnotučného mlieka (tí, ktorí majú intoleranciu laktózy môžu použiť mandľové mlieko alebo klasickú vodu)
4 PL špaldovej krupice
1 PL hnedého alebo trstinového cukru
štipka pravej vanilky
štipka soli
Postup prípravy:
Špaldovú krupicu nasypeme do studeného mlieka a necháme 10 minút napučať (nesypeme do horúceho mlieka či vody, lebo by mohli vzniknúť hrčky). Následne dáme variť, pridáme cukor, trošku soli a pravej vanilky. Privedieme do varu a varíme 5 minút až kým nám nevznikne hustejšia kaša. Ak máme radi úplne hustú kašu, pridáme ešte o lyžicu krupice naviac.
Hotovú kašu dáme na tanier, posypeme škoricou, maslom a ja zbožňujem kakao milka takže ešte vždy pridám aj to 🙂
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.