Langoše

0 213

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 1 kg hladkej múky
  • 4 zemiaky uvarené v šupke (nastrúhame si ich na jemnom strúhadle)
  • 600 ml vody (ak by bolo cesto prihusté pridáme vody viac)
  • 1 PL semiačok – sézamové a ľanové
  • 1 droždie
  • 1 PLkryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • olej na vyprážanie
  • na dochutenie kečup a syr (prípadne tatarskú omáčku)

Postup
Pripravíme si kvások – do vlažnej vody nadrobíme droždie, pridáme cukor. Do väčšej misky dáme múku, pridáme nastrúhané zemiaky, semiačka, soľ a kvások. Dobre vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Počas kysnutia premiešavame.

Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, vytvoríme si dva valčeky, ktoré krájame na placky. Každú placku ešte necháme podkysnúť aby sa cesto ľahšie tvarovalo. Pred vložením do oleja si rukami vytvarujeme každú placku do tvaru langoša.

Na rozpálenom oleji smažíme do zlatista. Ešte horúce potrieme cesnakom (cesnak popučíme, pridáme trošku soli a zalejeme horúcou vodou).

Podávame s kečupom a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.