Hovädzí „vtáci“ – plnená hovädzia roštenka

0 237

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:

  • 1 kg hovädzia roštenka
  • 4 vajíčka uvarené natvrdo
  • 10 ks kyslých uhoriek
  • 5 ks párkov (spišské)
  • 10 plátkov anglickej slaninky
  • 2 mrkvy
  • horčica, soľ, korenie, cibuľa, olej

Postup prípravy:

Najskôr si pripravíme všetky suroviny, ktorými budeme mäsko plniť. Vajíčka uvaríme natvrdo, nakrájame na 1/4, uhorky rozkrájame na plátky, párky rozkrojíme na 1/4, mrkvu nakrájame na tenké prúžky.

Mäso nakrájame na 1 cm hrubé plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plát mäsa položíme slaninku, pridáme vajíčko, uhorku, mrkvu a párky. Mäso stočíme do rolky a previažeme niťou alebo použijeme kovové špajle.

Na oleji speníme cibuľku, pridáme mäsko, dôkladne orestujeme z každej strany, a necháme dusiť 2 hodiny, ak je potrebné podlejeme vodou.

Podávame s ryžou.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.