Vynikajúca domáca PIZZA

0 483

Pizzu sme už doma piekli niekoľko krát ale nikdy nebola taká, ako z pizzerie, raz darmo, doma nemáme pec, len klasickú elektrickú rúru. Ale aj napriek tomu som to nevzdala, a keď mi brat poslal recept od talianskeho pizzeristu, povedala som si, skúsim to ešte raz! A čuduj sa svete, nebola naozaj najhoršia! Preto by som sa s Vami rada podelila o tento recept.

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

  • 1 l vody
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL soli
  • 1,5 kg hladkej múky s označením 00 (najideálnejšia je originál pizza múka)
  • 1 ČL medu
  • 30 g sušeného droždia (ja som použila čerstvé droždie)

Na povrch budeme potrebovať: rajčinová drť, šunka, syr, kukurica, olivy, oregano,…. skrátka čokoľvek máme radi 🙂

Postup prípravy:

Najskôr si pripravíme kvások – nalejeme zhruba 200 ml vlažnej vody, do ktorej pridáme droždie a med, premiešame. Po 30 minutách začneme pridávať múku a zvyšnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť. Následne cesto prenesieme na dosku a zapracujeme doň olej. Cesto si rozdelíme na 6 bochníčkov, ktoré uložíme na plech, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť 6 hodín.

Z jednotlivých bochníčkov si vytvarujeme tenké cesto v tvare pizze, potrieme rajčinovou drťou, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom, pridáme šunku, olivy, kukuricu a vložíme do vopred vyhriatej rúry.

Rúru vyhrejeme na maximálnu teplotu, ak máme teplovzdušnú alebo 3D rúru tak zapneme aj túto funkciu. Pizzu pečieme pri maximálnej teplote 8-12 minút. Aj keď nie je z pece, chutí naozaj dobre!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.