Gyros

0 917

U nás doma je gyros veľmi obľúbený. A ak si chcete naozaj pochutiť na tomto jedlo pripravte si aj originál Gyros omáčku.

Na prípravu budeme potrebovať (pre 4 osoby):

  • 1 kg bravčovej panenky
  • 4 ks čerstvej papriky
  • 2 väčšie cibule
  • 2 PL Gyros korenia
  • soľ, olivový olej

Postup prípravy:

  1. Umyté mäso nakrájame na rezančeky, posypeme 2 PL gyros korenia, pridáme 2 PL olivového oleja a necháme hodinu odpočívať.
  2. Cibuľu nakrájame na plátky, papriku tiež očistíme a nakrájame na kolečká.
  3. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú papriku a následne mäso, keď je mäso orestované pridáme soľ a za občasného miešania dusíme 40 minút. Následne poprášime hladkou múkou (pridáme iba 1 PL hladkej múky na zahustenie a kúsok čerstvého masla). Dusíme ešte 5 minút. Podávame s ryžou alebo hranolkami a gyros omáčkou.

Na prípravu gyros omáčky potrebujeme:

  • 250 ml mäkký tvaroh
  • 1 šalátová uhorka (menšia)
  • 3 strúčky cesnaku
  • 1 ČL olivového oleja

Postup: Uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme popučený cesnak, olivový olej, zamiešame a postupne pridávame mäkký tvaroh.

S touto sviežou omáčkou gyros chutí najlepšie!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.