Cviklový šalát

0 254

Ďalší z receptov, pri ktorých som sa inšpirovala pani Mačingovou. Cvikla je veľmi zdravá takže tento šalát dodá telu veľa benefitov.

Na prípravu budeme potrebovať (pre 4 osoby):

  • 4 cvikle
  • 1 balenie TRIO bonduelle sterilizovaná zelenina (mrkva, hrášok, kukurica)
  • 5 ks sterilizovaných uhoriek
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie, rasca

POSTUP PRÍPRAVY:

Najskôr si uvaríme cviklu. Cviklu očistím a vložím celú do horúcej vody, do ktorej pridám trochu soli, rasce, rozmarínu, ja varím cviklu 1 hodinu, aby bola taká akurát, ani príliš mäkká ani tvrdá. Uvarenú cviklu nakrájam na malé kocky.

Pridám sterilizovanú zeleniu, uhorky nakrájam na malé kocečky. Dochutím olejom, soľou, rascou a mletým čiernym korením. Môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať.

Šalát je vynikajúcou alternatívou ku klasickému zemiakovému šalátu, výborne sa hodí k rôzmym druhom mias.

Môžete si ho tiež pripraviť aj s „falošnou“ majonézou s pridaním zemiakov, recept nájdete TU.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.