Parížske rožky

0 315

Na prípravu budeme potrebovať nasledovné suroviny:

Cesto:

5 vaječných bielkov

250 g pomletých vlašských orechov

400 g práškového cukru

1 balíček vanilkového cukru

4 lyžice strúhanky

 

Krém z pravej parížskej smotany:

2 šľahačky

250 g čokolády s vysokým obsahom kakaa

100 g kryštálového cukru

250 g masla

 

Poleva:

200 g čokolády

100 cery

 

Postup prípravy:

  1. Najskôr si pripravíme cesto – bielky spolu s cukrom miešame nad parou (na nízkom stupni) približne 15 minút. Za občasného miešania necháme vychladnúť a zapracujeme pomleté orechy a strúhanku. Zmesou naplníme cukrárske vrecúško a na papierom vyložený plech striekame rožky. Sušíme (pečieme) v rúre 20 minút pri 140 stupňoch.  Po upečení rožky dáme dole z papiera, vychladíme.
  2. Pripravíme si pravú parížsku smotanu. Šľahačku s čokoládou polámanou na menšie kúsky, maslom a kryštálovým cukrom za stáleho miešania vareškou privedieme do varu. Necháme najideálnejšie do ďalšieho dňa dôkladne vychladiť. Na druhý deň mixérom vyšľaháme zmes na tuhý krém.
  3. Pripravíme si čokoládovú polevu – čokoládu s cerou rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  4. Na hotové rožky pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme parížsky krém a následne hotové rožky máčame v rozpustenej čokoládovej poleve.
  5. Chutia fantasticky 🙂
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.