Malinovo čokoládová raw torta

0 518

Ak máte radi zdravé zákusky, potom je naša malinovo čokoládová raw torta pre Vás tým správnym dezertom.

Vopred si okrem surovín pripravíme aj tortovú formu s priemerom 25 cm a mixér na sekanie orechov.

Suroviny na prípravu torty:

KORPUS:

400 g orechov (zmes vlašských, kešu, arašidov, mandlí)

5 ks čerstvých ďatlí (slúžia ako zdravšia náhrada cukru)

50 g sušených sliviek

50 g sušených hrozienok

2 PL kokosového oleja (treba ho rozpustiť)

PLNKA:

300 g čerstvých malín

200 g kešu orieškov

2 zrelé banány

3 PL kvalitného tmavého kakaa

4 PL kokosového oleja

NA OZDOBU:

100 g čerstvých malín

30 g madľových lupienkov

lístky čerstvej mäty

 

Postup prípravy:

  1. Najskôr si pripravíme korpus. Sušené slivky a hrozienka namočíme na 30 minút do vody, následne vodu zlejeme. Do mixéra vložíme všetky oriešky a pomixujeme ich na jemnú zmes (mixujeme až kým sa orechy nezačnú spájať do jedného celku), následne pridáme slivky, hrozienka, ďatle a rozpustený kokosový olej. Vzniknutú lepkavú zmes vtlačíme na dno tortovej formy. Vložíme do chladničky stuhnúť, až kým nepripravíme plnku.
  2. Teraz si pripravíme malinovo-čokoládový krém. Kešu orechy, ktoré použijeme na prípravu plnky si deň vopred namočíme do vody. Pred prípravou vodu zlejeme a oriešky pomixujeme na jemnú kašu, do ktorej pridáme maliny, banán a kokosový olej. Do hotového krému pridáme kakao a ešte raz dôkladne rozmixujeme. Následne krém natrieme na stuhnutý korpus. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.
  3. Na hotový koláč poukladáme maliny, madľové lupienky a ozdobíme lískami mäty podľa vlastnej fantázie.
  4. Dobrú sladkú chuť 🙂

 

 

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.