Langoše – recpet

0 8

Recept na tie najchutnejšie a nadýchané langoše, ktoré zbožňuje každý….

 

Na prípravu budeme potrebovať:

500 g celozrnnej múky
500 g hladkej múky
100 ml mlieka na prípravu kvásku
1 kvasnice
1 kávová lyžička medu
500 ml vody
2 zemiaky uvarené a popučené na kašu
1 PL sézamu a ľanových semiačok
trocha soli, kmínu

Cesnak na potretie
Olivový olej na vysmážanie

A nezabudnite že najchutnejšie cesto pripravíte len v Miske Rýchlokyske…. tak poďme na to!

 

 

  1. Z mlieka, kvasníc a medu pripravíme kvások. Necháme 3 minútky kysnúť v miske rýchlokyske (ktorú uzavrieme vrchnákom). Následne pridáme popučené (uvarené) zemiaky, lanové semiačka, sézam, rascu, osolíme. Zapracujeme už len múku, vodu a necháme kysnúť v miske rýchlokyske.
  2. Keď sa nám miska otvorí, cesto zľahka premiešame a ešte raz misku uzavrieme a necháme ešte raz cesto podkysnúť. Následne, keď sa miska opäť otvorí z cesta spravíme malé buchtičky, z ktorých tvarujeme langoše.
  3. Na rozpálenom oleji smažíme dozlata. Potrieme cesnakovou zmesou (do šalky dáme popučený cesnak, pridáme trošku soli a zalejeme vriacou vodou).Podávame s kečupom a syrom.

Tu nájdete aj video recept na prípravu našich fantastických langošíkov, sú skrátka fantastické!

https://youtu.be/EaHg_JPw5AQ

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.