Krémeš z domáceho lístkového cesta

0 91

Na prípravu krémeša z lístkového cesta vždy používam vynikajúce lístkové cesto, ktoré si pripravím doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. Samozrejme môžete použiť aj hotové lístkové cesto, ktoré len vygúľate a upečiete, ale ak si pripravíte vlastné, uvidíte, že koláčik bude chutiť všetkým oveľa viac.

Na prípravu budeme potrebovať 1 lístkové cesto

Plnka pudingová:

  • 1 l plnotučného mlieka
  • 3 kusy zlatého klasu
  • 3 PL trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 bielka
  • 100 g masla

Šľahačková plnka:

  • 500 ml smotana na šľahanie 33%
  • 2x vanilkový cukor
  • 2x stužovač šľahačky

Poleva

  • 100 g Lindt čokoláda 90% kakaa
  • 50 g masla

POSTUP prípravy

Upečieme dva pláty lístkového cesta, ktoré necháme vychladiť (recept na domáce lístkové cesto nájdete TU). Ja pečiem jeden plát v celku, a druhý plát, ktorý použijem navrchnú časť koláča si hneď nakrájam na rovnaké štvorce (koláč sa potom jednoducho krája a lístkové cesto sa nemelí, keď je už predkrájané).

  • Uvaríme pudingový krém. Všetky tri zlaté klasy vymiešame v 150 ml studeného mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme cukor a za stáleho šľahanie pridáme zlatý klas, varíme minútku. Do horúceho zapracujeme na kúsky nakrájané maslo. Medzitým si pripravíme tuhý sneh z vaječných bielkov a vanilkového cukru. Hotový vaječný sneh zapracujem do ešte teplého pudingu. Puding je vďaka bielkam ľahký a nadýchaný. Puding za stáleho miešania vychladíme.
  • Smotanu, vanilkový cukor a stužovač vyšľaháme.
  • Na plát lístkového cesta dáme vychladený pudingový krém, šľahačku, a poukladáme jednotlivé kúsky lístkového cesta.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Čokoládovou polevou polejeme hotový koláč.

Necháme aspoň 1 hodinu v chladničke stuhnúť….

Dobrú chuť!

Leave A Reply

Your email address will not be published.