BRYNDZOVÉ PIROHY podľa Kempinski

0 1 071

Na mojich obľúbených bryndzových pirohoch si vždy veľmi pochutím v GRAND HOTEL KEMPINSKI HIGH TATRAS. Žiaľ aktuálna situácia nielen na Slovensku, ale aj v celom svete nám naše cestovateľské plány zmarila, a keďže sme od leta v Tatrách neboli, rozhodla som sa, že si ich pripravíme doma. S malou obmenou a s pridaním celozrnej múky. Musím povedať, že chutili celej rodinke. Tak snáď si na originálnych pirohoch z Tatier budeme môcť pochutiť už čoskoro. Tešíme sa!

Na prípravu pre 2 osoby budeme potrebovať nasledovné suroviny:

Na prípravu cesta:

  • 500 g múky (ja som použila 200 g celozrnej špaldovej múky a 300 g polohrubej múky)
  • 100 g zemiakov uvarených v šupke (2 zemiaky)
  • 1 vajce
  • 250 ml vody
  • trocha soli

Na náplň budeme potrebovať

  • 200 g bryndze
  • 100 g zemiakov

Okrem toho budeme ešte potrebovať na ozdobu bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou, slaninku a pažitku.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si večer uvarila 4 zemiaky v šupke a použila som ich až na nasledujúci deň. Dva väčšie zemiaky som použila do cesta a dva menšie do plnky. Zemiaky postrúhame na strúhadle, pridáme múku, vajce, vodu (podľa potreby môžeme pridať aj viac) a cesto osolíme.

Spracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku odstáť.

Zatiaľ si pripravím náplň – zmiešame nastrúhané zemiaky s bryndzou.

Hotové cesto by sa malo následne rozvalkať na doske a vykrojiť pomocou vykrajovátka alebo pohára kruhy, ktoré sa naplnia hotovou zmesou. Mne sa ale nechcelo cesto vaľkať, tak som si spravila z cesta gulôčky, ktoré som rukou roztlačila do tvaru kruhu.

Z náplne (spracovanej bryndze a zemiakov) som si vytvorila guličky a do každého kruhu som vložila takto pripravenú náplň.

Následne som preložila každý kruh napolovicu a pritlačením vidličky o cesto som spravila ozbodu na konci každého pirohu.

Hotové pirohy sa vložia do vriacej osolenej vody a na miernom ohni sa varia 5 minút.

Hotové pirohy zlejeme, prepláchneme v studenej vode, posypeme bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou, slaninkou a pažitkou.

Dobrú chuť!

A čerešnička na torte na záver….

Inšpirujte sa miestom stvoreným pre dokonalý relax… ZION SPA LUXURY…

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.