Žemľovka

0 68

Suroviny na prípravu žemľovky:

  • 8 rožkov
  • 500 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 250 g tvaroh
  • 5 jabĺk
  • 150 g cukru
  • škorica
  • hrozienka
  • maslo

POSTUP:

Rožky nakrájame na kolieska, zalejeme vlažným mliekom, pridáme 3 vaječné žĺtka s cukrom a vymiešame. Zapekaciu misu dôkladne vytrieme maslom a následne do nej dáme na dno polovicu rožkového cesta.

Tvaroh vymiešame s jedným žĺtkom a lyžicou cukru. Zmes dáme na rožkové cesto.

Jablká zbavíme šupky a jadrovníka, nastrúhame ich na strúhadle. Dáme na tvaroh. Posypeme škoricou a hrozienkami.

Poslednú vrstvu tvorí druhé rožkové cesto.

Dáme do rúry piecť na 175 stupňov na 30 minút.

Vyšľaháme 4 vaječné bielky s cukrom a tuhú zmes vylejeme na upečenú žemľovku, dáme piecť ešte na 10-15 minút.

Leave A Reply

Your email address will not be published.