Možno ste už počuli o „ratatouille od Mačingovej“. Aj mňa tento recept zaujal, a preto som sa rozhodla, že aj ja ho vyskúšam, len s malou obmenou a s pridaním dvoch ďalších korenín.
Na prípravu budeme potrebovať zapekaciu misu a nasledovné suroviny:
- 2 väčšie cukety
- 1 väčší baklažan
- 1 tekvica (ja som použila maslovú, ale môže byť aj hokajdo)
- 2 cibule
- 1 hlávka cesnaku (6 strúčikov)
- 2 červené papriky
- rozmarín
- kurkuma
- olej, soľ, korenie a trochu chili korenia
- trocha vína na podliatie (1-2 deci)
![](https://www.mojemiminko.sk/wp-content/uploads/2-16-1024x700.png)
POSTUP PRÍPRAVY:
Cuketu, tekvicu a baklažán si nakrájame na zhruba rovnako veľké plátky.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, cesnak na kolečká a orestujeme na osolenom oleji, po chvíľke pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku, podusíme.
![](https://www.mojemiminko.sk/wp-content/uploads/4-10-1024x764.png)
Následne pridáme korenie, chili, kurkumu a rozmarín, premiešame.
Zmes rozmixujeme ponormým mixérom alebo vložíme do kuchynského robota (ja používam robota takže som rozmixovala zmes v ňom).
![](https://www.mojemiminko.sk/wp-content/uploads/6-3-1024x771.png)
Pripravíme si zapekaciu misu – ja do nej vložím papier na pečenie, aby som nemala starosti s jej umývaním (papier po upečení hodím do odpadkového koša a zapekaciu misu opláchnej vodou). Do zapekacej misy poukladáme na striedačku cuketu, baklažán a tekvicu.
Prelejeme hotovou zmesou a pridáme na podliatie trošku vína.
![](https://www.mojemiminko.sk/wp-content/uploads/8-1-1024x745.png)
Pečieme vo vyhriatej rúre (160 stupňov) 30 minút.