Chcete vyskúšať GHEE maslo? Vôbec nemusíte chodiť do BIO obchodu či obchodu so zdravovou výživou, stačí Vám klasické maslo, ktoré zakúpiť v bežných potravinách a GHEE maslo si vyrobíte v pohodlí svojho domova. Postup je veľmi jednoduchý a určite Vám bude chutiť oveľa viac, pretože si ho pripravíte doma s láskou.
Na prípravu budete potrebovať 1 klasické maslo (ja bežne používal Liptov 250 gramov, takže som použila to).
![](https://www.mojemiminko.sk/wp-content/uploads/ghee1-1024x759.png)
Maslo som nakrájala na menšie kúsky, vložila do hrnca, nastavila časovač na 25 minút (na indukčnom variči som nastavila stupeň 2 z 9).
Počas varenia som odoberala vzniknuté peny, zmes som občas premiešala a počas varenia som sledovala ako sa z masla odparuje voda a maslo krásne „žltne“. Nakoniec vznikne krásna žltá tekutina, ktorú ešte precedíme.
Hotové GHEE maslo nalejeme do pohára a v chladničke ho môžeme skladovať niekoľko týždňov!