Ryžová kaša

0 416

Pripraviť si domácu a najmä veľmi chutnú ryžovú kašu je rýchle a jednoduché. Stačí mať doma klasickú guľatú alebo dlhozrnnú ryžu.

Postup prípravy je jednoduchý. Pri príprave úplne prvej ryžovej kaše postačia 2 polievkové lyžice surovej ryže, ktorú dôkladne umyjeme v studenej vode. Následne dáme do hrnca variť 300 ml vody a do horúcej vody vložíme umytú ryžu. Varíme 15 minút, aby ryža zostala úplne mäkká. Hotovú ryžu scedíme, trochu ochladíme a pomixujeme s 5 lyžicami vody v ktorej sa ryža varila. Do hotovej pridáme kvapku medu a ryža získa vynikajúcu chuť. Ak dieťatku ryža zachutí, môžeme mu ju v ďalších dňoch podávať spolu s čerstvým ovocným pyré (keďže my sme s ryžovou kašou začínali počas leta, bola práve sezóna jahôd, melóna, čučoriedok,… takže my sme skúšali všetko čerstvé ovocie, ktoré sme mali v záhrade alebo sa dalo zakúpiť na miestnej tržnici).

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.