Ovocný nepečený cheesecake

0 717

Na prípravu budeme potrebovať (tortovú formu o priemere 24 cm)

CESTO:

  • 2 balíčky keksov Hobbits
  • 100 g masla
  • 50 g mletých orechov

PLNKA

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 75 g trstinového cukru
  • 1 balíček stužovača šľahačky

ŽELATÍNA

  • 2 balíčky želatíny
  • 350 ml vody
  • 250 g čerstvého ovocia podľa chuti
  • 100 g cukru

POSTUP:

  • Pripravíme si cesto – zmixujeme keksy, do ktorých pridáme rozpustené maslo a za hrsť pomletých orechov, dôkladne premiešame a vysypeme do tortovej formy. Zmes rukou dobre utlačíme po dne tortovej formy, vložíme na pár minút do chladničky stuhnúť (kým si pripravíme plnku).
  • Do kuchynského robota dáme smotanu na šľahanie, pridáme mascarpone, cukor a stužovač. Vyšľaháme tuhý hmotu, ktorú preložíme na cesto a dáme opäť stuhnúť.
  • Do hrnca vložíme bobuľové ovocie (ja som použila maliny, černice, čučoriedky, jahody), pridáme cukor a chvíľu povaríme (asi 10 minút, aby bolo ovocie mäkké), následne pridáme vodu s práškovou žalatínou. Privedieme do varu, minútku povaríme a odstavíme. Za občasného miešania necháme vychladiť.
  • Hotovú želatínu nalejeme na vrch torty, ozdobíme ovocím, necháme ešte aspoň 2 hodiny odstáť v chladničke.
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.