Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 kg zemiakov
- 1 ČL soli, mleté čierne korenie (podľa chuti)
sušený majorán, rasca - 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks celé vajcia
- 1 PL hladkej múky
- bravčová masť na vysmážanie
Postup prípravy:
- Zemiaky očistíme a postrúhame na strúhadle. K zemiakom pridáme vajíčka, soľ, korenie rascu, majoran. Na troche masti osmačíme na kúsky nakrájanú cibuľku a do hotového pridáme popučený cesnak. Osmaženú cibuľku pridáme k zemiakom, dobre premiešame a zahustíme múkou. Zmes vyskúšame a ak je potrebné ešte dosolíme.
- Zo zmesi na rozpálenej masti smažíme placky do zlatista. Hotové placky ukladáme na papierové obrúsky, aby sme z nich odsali prebytočnú masť.