Kategória

Jednozložkové pyré

Ponúkame Vám niekoľko typov, ako pripraviť rôzne druhy jednozložkových pyré

Hráškové pyré

Na prípravu používame čerstvý, mladý hrášok, ktorý pred vylúskaním umyjeme vo vode. Následne hrášok vylúskame a uvaríme vo vode po dobu 15-20 minút (do mäkka). Hotový hrášok pomixujeme s trochu hráškového vývaru na hladkú kašu.

Brokolicové pyré

Podobne ako pri karfiole, aj pri brokolici platí, že na prípravu pyré používame len ružičky, nie hlúbovité časti. Taktiež nám postačia ružičky zo 4-6 brokolíc. Ružičky brokolice uvaríme vo vode (10-15 minút), rozmixujeme s trochou vody v…

Cuketové pyré

Menšiu cuketu očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Následne varíme vo vode 10 minút. Cuetu popučíme vidličkou a pokiaľ obsahuje zrniečka prepasírujeme hotové pyré cez sitko s malými okami. Cuketu neodporúčam mixovať, pretože zrniečka je…

Mrkvové pyré

Čerstvú mrkvu dôkladne umyjeme v studenej vode, očistíme a očistenú ešte raz opláchneme pod tečúcou vodou. Nakrájame na kolieska a varíme vo vode cca 20-30 minút. Následne popučíme vidličkou alebo pomixujeme s trochou vody, v ktorej sa…

Jednozložkové pyré

Prvé príkrmy sa detičkám podávajú v závislosti od toho, či sú plne kojené, čiastočne dokrmované alebo úplne kŕmené umelými mliečkami. Ja som s príkrmami začala až od ukončeného 6.mesiaca, nakoľko naša dcérka bola dovtedy úplne kojená.…