Hotel Elizabeth v Trenčíne
Hotel Elizabeth s viac ako storočnou históriou sa nachádza priamo pod hradom v Trenčíne (kedysi hotel Tatra). Hotel prešiel za posledné roky kompletnou rekonštrukciou a premenil sa na moderný business hotel, avšak zachoval si prvky secesného štýlu.
Plný očakávania sme sa vybrali na „Nedeľný Brunch“. Hotel disponuje parkoviskom, ktoré sa nachádza priamo pri hlavnej ceste. Parkovisko je platené, avšak ak odovzdáte parkovací číp hotelovému personálu máte parkovanie zadarmo. Poďme si už ale predstaviť jedlo, ktoré nám v hoteli servírovali. Keďže toto bola naša prvá návšteva tiež sme boli plní očakávaní, čo nás tu čaká.
Hneď pri vstupe do reštauácie nás privítal čašník, ktorý nás uviedol k nášmu stolu, na ktorom už bolo všetko prestreté. Pre maličkú nám ponúkol detskú stoličku alebo podsedák na klasickú stoličku. Usadili sme sa a prišla ďalšia čašníčka, ktorá nám vysvetlila, ako brunch prebieha a ponúkla nám aperitív a nápoje k jedlu.
Vo vedľajšej miestnosti už boli pripravené švédske stoly, na ktorých bol široký výber studených predjedál, polievky, hlavné jedlá a skvostné dezerty. Bolo z čoho vyberať, myslím, že by si tu prišiel na svoje každý. Aj keď pre vegetariánov bol výber dosť slabý, naopak milovníci mäsa si tu prídu na svoje. Miestnosť, v ktorej sa podávalo jedlo bola rozčlenená na 4 časti, v každej sa servíroval iný druh jedla – na jednej strane boli predjedlá, na ďalšej polievky, hlavné jedlá a dezerty.
V časti venovanej studeným predjedlám bolo niekoľko druhov syrov, šaláty, rybacie jednohubky, a mnoho ďalších finger food jedál. Polievky boli v ponuke len dve, ale myslím, že úplne stačili – vývar a karfiolová polievka. Z hlavných jedál za zmienu stojí morský vlk, veľmi výrazné kačacie prsia marínované v gaštanovej omáčke. Nechýbala doružova pečená bravčová panenka, kuracie prsia na hríboch, a ešte niekoľko ďalších jedál, ku ktorým sa ako príloha podávala ryža, americké zemiaky, halušky a cestovina. S výberom a servírovaním hlavného jedla hosťom pomáhal šéfkuchár, ktorý každé jedlo prestavil a poradil aj vhodnú prílohu. Na dezertnom stole bol výber tiež veľmi pestrý vanilkovo-čokoládovo-jahodový studený puding s ovocím, čokoládová torta, žemľovka, makový závin, karamelové kocky a ďalšie sladké dobroty. Jedlá neustále personál dokladal, takže bolo stále z čoho vyberať.
Jedlo bolo vynikajúce, dobre dochutené a výber bol skutočne pestrý. Atmosféru dotvárala živá hudba, čo potešilo najmä našu princeznú. Čašníci neustále chodili pomedzi stoly a odnášali použitý inventár a prestierali nový.
Dobrá správa na záver! Nedeľný brunch bude v hoteli do konca roka ešte 3x, konkrétne 16.októbra, 27.novembra a posledný sa uskutoční v nedeľu 18.decembra, cena za osobu je len 19€. Len nezabudnite si vopred rezervovať stôl, nakoľko kapacita je obmedzená.
Ak patríte k milovníkom dobrého jedla, určite Vám návštevu hotela vrelo odporúčam.