Avokádová nátierka

0 283

Recept na fantastickú a zdravú nátierku z avokáda, kotrú môžete podávať nielen ako zdravé raňajky či večeru, ale aj ako zdravé predjedlo.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 2 ks zrelé avokádo
  • 1 čerstvá zelená paprika
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL šťavy z citróna
  • soľ a korenie na ochutenie (petržlenovú vňať)

Postup prípravy:

Najskôr si všetky suroviny na prípravu nátierky očistíme a avokádo vydlabeme lyžicou.

Do kuchynského robota vložíme cibuľku, cesnak, petržlenovú vňať, pridáme olivový olej, šťavu z citróna, trošku soli a korenia, rozmixujeme. Následne pridáme na kocky nakrájané avokádo a mixujeme na hladký krém.

Podávame na hriankach (ja si bagetku nakrájam na kolieska, poukladám na papierom vyložený plech a už len vložím do rúry nasucho ogrilovať).

Dobrú chuť!

A ešte slovo na záver, v originál recepte boli ešte pridávané sušené rajčiny (200 g) ale keďže ja ich nemám príliš v láske, tak som si recept upravila a rajčinky použijem len čerstvé na „ozdobu“ každej hrianky s nátierkou.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.