Ratatouille trošku inak – FOTORECEPT

0 660

Možno ste už počuli o „ratatouille od Mačingovej“. Aj mňa tento recept zaujal, a preto som sa rozhodla, že aj ja ho vyskúšam, len s malou obmenou a s pridaním dvoch ďalších korenín.

Na prípravu budeme potrebovať zapekaciu misu a nasledovné suroviny:

  • 2 väčšie cukety
  • 1 väčší baklažan
  • 1 tekvica (ja som použila maslovú, ale môže byť aj hokajdo)
  • 2 cibule
  • 1 hlávka cesnaku (6 strúčikov)
  • 2 červené papriky
  • rozmarín
  • kurkuma
  • olej, soľ, korenie a trochu chili korenia
  • trocha vína na podliatie (1-2 deci)

POSTUP PRÍPRAVY:

Cuketu, tekvicu a baklažán si nakrájame na zhruba rovnako veľké plátky.

Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, cesnak na kolečká a orestujeme na osolenom oleji, po chvíľke pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku, podusíme.

Následne pridáme korenie, chili, kurkumu a rozmarín, premiešame.

Zmes rozmixujeme ponormým mixérom alebo vložíme do kuchynského robota (ja používam robota takže som rozmixovala zmes v ňom).

Pripravíme si zapekaciu misu – ja do nej vložím papier na pečenie, aby som nemala starosti s jej umývaním (papier po upečení hodím do odpadkového koša a zapekaciu misu opláchnej vodou). Do zapekacej misy poukladáme na striedačku cuketu, baklažán a tekvicu.

Prelejeme hotovou zmesou a pridáme na podliatie trošku vína.

Pečieme vo vyhriatej rúre (160 stupňov) 30 minút.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.