Mäso po čínsky

0 411

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 1 kg kuracie mäsko (najlepšie kuracie prsia)
  • 1/2 bielej kapusty
  • 1/2 červenej kapusty
  • 1 konz.steril. hrášku
  • 1 konz.steril. kukurice
  • 1 PL medu
  • 1 PL kari korenia
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 väčšia cibuľka

Postup prípravy:

Na rozpálený tuk dáme lyžicu medu, pridáme kurča nakrájané na menšie rezančeky a dôkladne orestujeme. Okoreníme, posypeme kari korením, pridáme sójovú omáčku, a dobre premiešamie. Po 5 minutách restovania pridáme nakrájanú kapustu (červenú aj bielu) a dusíme 20 minút. Počas dusenia môžeme podliať vodou, aby bola zmes šťavnatá. Posolíme, pridáme hrášok s kukuricou a dusíme ešte 10 minút. Následne pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, dobre pomiešame a odstavíme. Podávame s hranolkami.

TU nájdete celý postup aj s fotografiami prípravy!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.