Divinový guláš

0 677

Pochutnať si na pravom divinovom guláši aký varia poľovníci si môžete aj v pohodlí svojho domova. Stačí ak zoženiete mladé divinové mäsko, a aj keď ho nebudete pripravovať v kotlíku a kúriť pritom drevom bude chutiť rovnako dobre 🙂

Na prípravu budeme potrebovať (pre 4 osoby):

  • 1 kg mladej diviny
  • 4 väčšie cibule
  • 4 papriky
  • 4 paradajky
  • 5 väčších zemiakov
  • trocha masti, soľ, korenie, mletá paprika, rasca drvená, majoranka, cesnak
  • 1 liter vývar z kostí

Postup prípravy:

  • Mäso si deň vopred nakrájame na kocky, okoreníme (ja používam korenie na divinu, čierne korenie mleté, mletú červenú papriku a drvenú rascu), pridáme lyžicu oleja a necháme cez noc marinovať.
  • Na druhý deň si cibuľku nakrájame nadrobno, papriku nakrájame na rezance, rajčiny zbavíme šupky (oblanšírujeme) a nakrájame na kocky. Na rozpálenú masť dáme cibuľku, orestujeme dozlata, pridáme papriku a paradajky, dôkladne premiešame a necháme 10 minút dusiť. Následne pridáme mäsko, dôkladne ho orestujeme, osolíme a dusíme 3 hodiny, počas dusenia podlievame vývarom. Po hodine dusenia pridáme na malé kúsky nakrájané dva zemiaky, ktoré nám zmes zahustia (zemiaky sa rozvaria počas varenia). Pred dovarením pridáme zvyšné zemiaky nakrájané na kúsky a prilejeme zvyšný vývar. Do hotového popučíme 2 strúčky cesnaku a pridáme majoránku.
  • Kto má rád pikantnú verziu tak určite odporúčam pridať do gulášu čili papričku.

Dobrú chuť!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.