Čokoládová raw torta

1 458

Túto zdravú pochúťku si môžete pripraviť do pol hodinky v pohodlí svojho domova. Torta je pripravená iba z ovocia a orieškov.

Na cesto budeme potrebovať:

300 g orieškov (vlašské, lieskové, madle, kešu)

300 g sušené ovocie (slivky, hrozienka, banán, jablko)

100 g sušeného kokosu

3PL kokosového oleja

3 čerstvé ďatle

Plnka:

3 vyzreté banány

1 avokádo

200 g madlí (fantastickú chuť dajú opražené mandle)

5 PL pravého tmavého kakaa s vysokým obsahom kakaových bôbov

5 ďatlí

4 PL kokosového oleja

Na ozdobu rôzne druhy čerstvého ovocia (banány, hrozno, kivi, čučoriedky, nektarinka,…)

Postup prípravy:

  1. Minimálne 3 hodiny pred prípravou si do vlažnej vody namočíme oriešky a sušené ovocie. Pred mixovaním zlejeme všetku vodu a v kuchynskom robote ich zmixujeme na jemnú zmes (odporúčam mixovať po častiach, ja som si rozdelila na 3 časti, dôjde k dôkladnejšiemu rozmixovaniu orieškov). Do zmesi pridáme kokos, ďatle, rozpustený kokosový olej a ak je zmes príliš suchá tak pár lyžíc vody (pridávame počas mixovania) a všetko spolu dobre premiešame. Vznikne nám hustá hmota.
  2. Na dno tortovej formi vložíme potravinovú fóliu a dáme na ňu hotovú zmes. Dobre pritlačíme rukou alebo lyžicou a vložíme do chladničky stuhnúť. Medzitým si pripravíme plnku.
  3. Do mixéra vysypeme mandle, rozmixujeme ich a po rozmixovaní ich odložíme bokom. Očistený banán a avokádo pokrájame na mešie kúsky, vložíme do mixéra, dôkladne rozmixujeme, pridáme rozmixované mandle, rozpustený kokosový olej a ďatle. Na vychladené cesto z orieškov vylejeme hotovú plnku. Opäť dáme do chladničky vychladiť aspoň na 2 hodiny.
  4. Na hotovú tortu pred podávaním poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Podávame vychladené s kopčekom domácej zmrzliny.
1 komentár
  1. Katka hovorí

    Fantasticka a konecne recept krok za krokom. Ja som oriesky mixovala iba par sekund aby nevznikla kasa ale taka medzi zubami vrzgajuca zmes orieskov. Famozne

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.